Waarom ConQuest?
Laat zien wat je bedoelt, dat bespaart je een heleboel woorden en jouw boodschap blijft ‘hangen’.

En dat is precies wat we bij ConQuest doen: complexe data helder presenteren.

Je hebt een enorme berg aan informatie of complexe data en dat moet op een heldere manier inzichtelijk worden. Er is een technische oplossing bedacht, maar die komt in tekst niet echt lekker over. Je wilt graag iets laten zíen in plaats van erover schrijven. Maar je hebt geen idee hoe? Denk dan aan een infographic van ConQuest! Omdat een plaatje zoveel méér zegt dan woorden.

Het statement van ConQuest ‘van v(r)aag naar visie’ geeft het al aan: wij vertalen data naar aantrekkelijke visuals voor iedere doelgroep, naar strakke en overzichtelijke bijlagen voor een tender, of vertalen de data naar interessante animatiefilmpjes en strategische (marketing)plannen. Zodat de ontvangers de informatie snel en goed begrijpen én duidelijk is welke acties er uitgevoerd moeten worden.

Aantrekkelijke visuals

 Een (technische) toepassing uitleggen aan mensen die daar totaal niet in thuis zijn, vraagt om een eenvoudige visual zonder vaktaal. De (technische) informatie halen we bij je op, bijvoorbeeld door te interviewen. Vervolgens vertalen onze vormgevers de informatie naar een overzichtelijke visual met een heldere boodschap. Samen met jou bepalen wij of de belangrijkste informatie goed verwerkt is. Wij adviseren je over de tone-of-voice en de boodschap die je wilt overbrengen. Het resultaat is een visual of animatiefilm die voor iedereen begrijpelijk is.

Mourik strip dijkverbetering

De technische oplossing voor de dijkverbetering is een knap staaltje werk, maar in tekst lastig uit te leggen en te begrijpen. Zeker voor 'niet-technische' mensen, zoals de aanwonenden aan de dijk. Daarom is de strip dijkverbetering gemaakt, zodat de aanwonenden snapten wat er in hun tuin ging gebeuren. 

Animatiefilmpje BUM

Voor het uitleggen en promoten van de Badkamer Uitbuik Module (BUM) is gekozen voor een animatiefilm.

Figuren en bijlagen voor tenders

Een goed figuur in je tenderdocument zorgt ervoor dat de opdrachtgever precies ziet wat je gaat doen en op welke manier, waardoor interpretatieverschillen direct weggenomen worden. In plaats van vele alinea’s tekst met verwijzingen, vaktaal of gecompliceerde informatie, zorgen wij ervoor dat een figuur of bijlagenontwerp direct het antwoord op de vraag geeft. Zo nemen we de zorg van de opdrachtgever weg en vergroten we de winkans van de tender.

Onze jarenlange tenderervaring zorgt ervoor dat wij je ideeën snel en duidelijk vertalen naar een visuele uiting. Ook hier adviseren wij je over het doel van het figuur of de bijlage, welke boodschap we gaan overbrengen en hoe dat zo goed mogelijk aansluit op het Plan van Aanpak en de uitvraag van de opdrachtgever. Benieuwd naar hoe dit eruit kan zien? Scroll verder naar beneden!

Visualisatie verkeersstromen

In één plaatje laten we zien hoe de verkeersstromen en de afsluiting geregeld zijn per fase, inclusief bebording en verkeerslichten.

 

Visualisatie planning en werkwijze

Deze visualisatie geeft weer hoe het werk gepland en gefaseerd wordt, zodat het perfect past binnen de kaders van het grotere project, waar het onderdeel van uitmaakt.

Bereikbaarheid stakeholders

Wat doe je als je weinig pagina’s tot je beschikking hebt en je moet de bereikbaarheid beschrijven van alle stakeholders? Dan maak je per fase een tabelletje met daarin alle informatie: maatregelen per stakeholder, omrijtijd, tijdwinst en effect/meerwaarde.

Tijd-wegdiagram

In één oogopslag zien waar welke werkzaamheden plaatsvinden en wanneer. Een tijd-wegdiagram geeft een totaaloverzicht, waar zelfs detailinformatie aan toegevoegd kan worden!

Uitvoeren van een data-analyse en geven van advies

Andersom kan het ook zo zijn dat je heel veel informatie over een onderwerp kunt vinden, maar niet weet wat voor impact deze informatie op je product of dienst heeft. Bijvoorbeeld de trends en ontwikkelingen in de samenleving, de wensen en behoeften van jouw potentiële klanten of de resultaten van jouw enquête die zijn binnengekomen. Wij verzamelen, analyseren en vertalen deze data naar een begrijpelijk rapport of verslag, zodat jij weet waar je op in moet spelen en waar de kansen liggen!

Strategisch marketingplan nieuwbouwproject

Dit rapport gaf onze klant antwoord op de vraag: voor welke doelgroep zijn onze nieuwbouwwoningen geschikt? Op basis van een DESTEP-, concurrentie-, SWOT- en doelgroepanalyse, formuleerden wij een eindconclusie waar onze klant haar marketingstrategie op heeft gebaseerd en het nieuwbouwproject mee in de markt heeft gezet.

Marketingplan2

Wij gaan van v(r)aag naar visual!

Ook behoefte aan een goede afbeelding in plaats van woorden? Neemt dan gerust contact met ons op!