Waan je op vakantie met omgevingsmanagement van ConQuest (beeld: Aaron Burden @Unsplash)
Een tevreden omgeving is de sleutel tot succes.

Omgevingsmanagement van ConQuest creëert rust en draagvlak.

Je aanbesteding gewonnen? Nu begint het echte werk pas.

Of je nu in de bouw of infra een project start, de omgeving is belangrijk. Omwonenden en andere stakeholders willen geen klachten, overlast of gedoe door jouw werk. Maar jij wilt het liefst vandaag nog met de schop in de grond. Gelukkig is er ConQuest! 

Omgevingsmanagement is bij ConQuest ontstaan vanuit jarenlange ervaring in tenders én communicatie. Een perfecte match: wij begrijpen de uitvoering, de maatregelen, de gestelde eisen en de beloftes uit het Plan van Aanpak. En we weten hoe communicatie werkt. Welke boodschap is nodig, met welke middelen, hoe vaak en waarom op die manier?

Een tevreden omgeving is de sleutel tot succes (beeld: Toa Heftiba @Unsplash)
Rust en draagvlak in iedere omgeving.

Specialisten in omgevingsmanagement.

Onze omgevingsmanagers zorgen voor een perfecte mix van de uitvoering en de vertaling hiervan in de communicatie. Wij zijn dan ook omgevingsmanagers vanuit communicatieoogpunt. Daar ligt onze specialisatie.

Vergunningen en ontheffingen, kabels en leidingen, archeologische vondsten en NGE zijn voor ons bekende termen, maar onze focus en kracht ligt in communicatie en omgevingsmanagement. Wij zijn de communicatieadviseur en omgevingsmanager in één! Voor de specialisaties zoals vergunningen werken we daarom samen met expertpartners.

omgevingsmanagement Suurhofbrug Oostvoorne
omgevingsmanager Gerard IJdo
omgevingsmanager Gerard IJdo

Omgevingsmanagement op 3 niveaus.

Er zijn drie niveaus binnen omgevingsmanagement: strategisch, tactisch en operationeel. ConQuest kan je op alle drie de niveaus ondersteunen. Per niveau leggen we kort uit wat we doen en waar onze kracht ligt.

advies op strategisch niveau

Strategisch

Op strategisch niveau stellen we samen met jou de kaders vast. Wat wil je bereiken in de omgeving? Wat zijn je middelen? Is er een budget?

Wij helpen je bij het strategisch analyseren van je stakeholders en adviseren je over een passende aanpak om je doel te bereiken. Is participatie bijvoorbeeld zeer van belang? Of hebben we met een nuchtere volksbuurt te maken, waar de strategie ‘niet lullen maar poetsen’ het beste past?

Tactisch

Op tactisch niveau bepalen we hoe je het organisatorisch aanpakt. Welke werkzaamheden voer je uit en hoe? En welke maatregelen tref je om de hinder voor de omgeving te beperken?

Wij adviseren je vanuit onze jarenlange ervaring welke maatregelen een must zijn. Ook stellen we een communicatiekalender en communicatieplan op, zodat we precies weten wanneer en hoe we met de stakeholders communiceren. De vastgestelde strategie vertalen wij in een aanpak voor omgevingsmanagement.

Operationeel

Omgevingsmanagement op operationeel niveau houdt in dat we echt in de uitvoering zitten. Denk aan gesprekken met omwonenden, bewonersbrieven opstellen, klachten oplossen en informatieavonden organiseren. Samen met jou bepalen we welke taken wij vervullen. Van alles verzorgen tot alleen het opstellen van een goede bewonersbrief.

Onze kracht is dat wij de belangen van de omgeving, vanuit onze communicatieachtergrond, vertalen naar concrete wensen en behoeften waar jij als aannemer iets mee kunt. En, vanuit onze tenderervaring vertalen wij jouw aanpak, werkwijze en de eisen waaraan je moet voldoen, richting de stakeholders in de omgeving. Zodat alle partijen elkaar begrijpen en we het project tot een succes maken!

In de figuur hieronder zie je in één oogopslag waar de omgevingsmanager van ConQuest jou bij helpt.

Omgevingsmanagement en verkeersmanagement: hoe ga je om met verkeershinder?

Verkeersmanagement en ecologie zijn twee onderwerpen waar we in tenders veel over schrijven, maar hoe zit dat nu in het vak van omgevingsmanagement? Waar krijg je mee te maken? Maar zeker ook, waar ben je als omgevingsmanager verantwoordelijk voor?

whiteboard tijdens training Omgevingsmanagement

Om je op strategisch, tactisch en operationeel niveau goed te ondersteunen met omgevingsmanagement, hebben we al de nodige praktijkervaring opgedaan. Om nog meer kennis op te doen, volgde Linda de training Omgevingsmanagement procedures & vergunningen.

Laat ons helpen met je projectomgeving.

Neem vandaag nog contact op.

Onze omgevingsmanagers staan voor je klaar. Besteed je omgevingsmanagement vandaag nog aan ons uit.

Echt aandacht voor je project (beeld: mark-boss @Unsplash)
Met de juiste projectcommunicatie creëer je echt aandacht voor jouw project.

Met communicatie zetten wij jouw project op de kaart!

Al ruim 25 jaar voor verschillende klanten.

Ieder bouwproject kent verschillende stakeholders: je opdrachtgever, huidige of toekomstige gebruikers, de omgeving (omwonenden, bedrijven), de pers of de (lokale) politiek. Ze zijn allemaal op hun eigen manier en om hun eigen redenen geïnteresseerd in de voortgang van je project.

Met projectcommunicatie informeer je deze stakeholders en betrek je hen bij het project. Zo creëer je draagvlak, beperk je de hinderbeleving en verbeter je het imago van jouw project én jouw bedrijf.

Elk project is anders en vraagt om een aanpak op maat. Bij ConQuest weten wij precies hoe dat werkt! 

Samen communiceren?
Samen communiceren?

Visualisatie specialisten.

ConQuest heeft een creatieve studio in huis, met ervaren vormgevers die jouw boodschap naadloos vertalen naar een creatief concept.

Zet mijn project op de kaart
Eens samen zitten en de mogelijkheden bekijken? (beeld: Toni Cuenca @Unsplash)
Eens samen zitten en de mogelijkheden bekijken?

Altijd het juiste communicatiemiddel.

Passende communicatiemiddelen zijn belangrijk om de doelgroep op de juiste manier te bereiken. Samen bedenken we altijd iets verrassends. 

ConQuest elementen

Alle (tender)diensten in (bijna) één oogopslag.

Strategische kick-off

Wij leiden het opstartmoment in een tender.

Tendermeetings

Wij inspireren tenderteamleden om vernieuwend te denken.

Coördinatie

Wij brengen structuur aan in je tenderproject.

EMVI-advies

Wij helpen je met het opstellen van een plan van aanpak dat scoort.

Ervaren team

Ons team bestaat uit door de wol geverfde adviseurs, schrijvers en vormgevers.

'Kennis van ConQuest'

Na honderden tenders weten wij wat er goed scoort in een plan. 

Omgevingsmanagement

Een tevreden en goed ingelichte projectomgeving zorgt voor een soepel verloop van het werk.

Risicosessies

Wij nemen de risico's van jouw project onder de loep met als resultaat een goed scorend risicodossier.

Vormgeving

Onze vormgevers vertalen complexe technische oplossingen in een helder visueel beeld.

Review

Wij zijn kritisch op de inhoud van je Plan van Aanpak en toetsen het aan de hand van de uitvraag.

Trainingen

Wij trainen jou en je team om je tenderscore te vergroten met schrijf- en interviewtrainingen op maat.

Evaluaties

Na indiening evalueren wij samen het tenderproces om je bij de volgende tender nog beter te helpen.

ConQuest is lid van het Platform Omgevingsmanagement (POM). Het POM is dé Nederlandse vakorganisatie voor omgevingsprofessionals.