ATTENTIE!

Het succes van de wervingscampagne Brandweer Zuid-Holland Zuid

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vroeg ons om mee te denken over het werven van meer brandweervrijwilligers. Wij konden meedoen aan een pitch voor een regionale campagne die specifiek gericht was op deze doelgroep. Eén van de kazernes bevindt zich vrijwel naast ons pand in Strijen. Het voelde voor ons dus dichtbij huis. Daarbij werd ons gedurende het pitchtraject steeds duidelijker dat er ook voor de toekomst voldoende capaciteit is om de brandweertaak goed uit te kunnen voeren. Of wij één regionale wervingscampagne konden ontwikkelen om vrijwilligers te werven en niet voor iedere afzonderlijke brandweerpost. Juist voor die regionale brede aanpak is onze hulp ingevlogen. ConQuest haakte enthousiast aan en bedacht de campagne ATTENTIE!

We bedachten meerdere concepten, vanuit allerlei communicatiestrategieën om de ‘call-to-action’ zo goed mogelijk over te brengen. Zoals een beroep doen op het verantwoordelijkheidsgevoel van iemand, of de helden in de maatschappij oproepen. Of paste juist een laagdrempelige boodschap beter? Iedereen kan namelijk brandweervrijwilliger worden en het verschil maken voor je dorp of stad. Maar iedere keer kwamen we weer terug op vragen zoals: draaien we nou niet om de zaak heen? Is het te soft? Bereiken we wel iedereen? Is het duidelijk wat de noodzaak is?

Zo ontstond ATTENTIE!, vanuit onze directe, duidelijke en ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Ja, dit concept legt de vraag aan de maatschappij wel met de juiste kracht weg! En dat was ook precies wat Brandweer Zuid-Holland Zuid zocht, zo bleek tijdens de pitchpresentaties. De overwinning was dan ook voor ConQuest, die de wervingscampagne ATTENTIE! mocht gaan uitrollen. Ten opzichte van andere ideeën sloot deze campagne beter aan bij onze wensen. Dat ConQuest als Strijens bureau opereert in onze regio, is mooi meegenomen. Diverse middelen zoals films (zie hierboven de trailer), matrixborden langs de weg en socialmediacampagnes hebben voor succes gezorgd.

De campagne heeft in totaal voor 133 aanmeldingen gezorgd: 
een topresultaat!
 
Een resultaat waar ConQuest ontzettend trots op is. Samen met Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid een oplossing vinden voor een grotere regionale aanpak om vrijwilligers te werven voor meerdere brandweerposten.