Veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden

"Slordigheid op het werk heeft momenteel niet alleen gevolgen voor bedrijven, maar voor de hele maatschappij."

Een blog van Robbert Almekinders

28 april 2020

Vandaag, 28 april, is door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) uitgeroepen als jaarlijkse ‘Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’ (World Day for Safety and Health at Work). Een dag waarbij wij ons focussen op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten.

Met de bezorgdheid over het coronavirus heeft deze werelddag dit jaar een heel ander karakter gekregen. Waar voorheen de focus lag op het voorkomen van bedrijfsongevallen, ligt dit jaar de focus op de omgang met het virus. Nog nooit waren hygiëne en gezondheid op de werkvloer zo van levensbelang. Slordigheid heeft momenteel niet alleen gevolgen voor bedrijven zelf, maar voor de hele maatschappij.

De slogan van dit jaar is dan ook ‘Stop de pandemie: veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden’.

(Foto: Clay Banks via Unsplash)
"Stop de pandemie: veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden."

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar nog maar anderhalve maand terug vroeg een collega tijdens een overleg: “hebben wij eigenlijk een protocol voor corona?’ Hij had een vooruitziende blik, want slechts een paar dagen later ging Nederland half op slot en waren bedrijven genoodzaakt om de maatregelen vanuit het RIVM op te volgen.

Ook bij ConQuest hebben wij de nodige aanpassingen doorgevoerd om de veiligheid en gezondheid van de Conquestadoren te garanderen. Anderhalve meter afstand, geen klantenbezoeken meer, een schoon kantoor (hadden we natuurlijk al) en meer thuiswerken.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze vuistregels en een positieve mindset het beste door deze crisis heen komen. Blijf positief en blijf het gesprek aangaan!

Kun je wel wat inspiratie en positiviteit gebruiken?

Fotografie: Skitterphoto via Pexels, Clay Banks via Unsplash