whiteboard tijdens training Omgevingsmanagement
Meer leren over procedures en vergunningen.

Aan de hand van de praktijk leren over omgevingsmanagement

Of je nu in de bouw of infra een project start, de omgeving is belangrijk. Omwonenden en andere stakeholders willen geen klachten, overlast of gedoe door jouw werk. Maar jij wilt het liefst vandaag nog met de schop in de grond. En daarom zijn wij er: de omgevingsmanagers van ConQuest.

Om je op strategisch, tactisch en operationeel niveau goed te ondersteunen, hebben we al de nodige praktijkervaring opgedaan. Om nog meer kennis op te doen, beet Linda Vervooren vorige week het spits af met de training Omgevingsmanagement Procedures & vergunningen bij Antea Group.
 
“De ochtend stond in het teken van het bepalen van het doel van omgevingsmanagement en het doornemen van de stappen van stakeholdersmanagement”, vertelt Linda.

“Aan de hand van een interessante praktijkcase gingen we aan de slag met issues, de stakeholdersanalyse, het macht- en belangendiagram en de participatieladder. Na deze praktijkgerichte kennismaking met omgevingsmanagement kwamen ook vraagstukken als ‘welke rol speelt participatie in de nieuwe Omgevingswet?’ en ‘waar moeten we aan denken bij het organiseren van participatiemomenten?’ aan bod.” 
 
Linda vervolgt: “Na een smakelijke lunch startte deel twee van de trainingsdag. Welke verschillende vergunningen en procedures zijn nodig bij de bouw van een rotonde? Hoe lang duurt het aanvragen van vergunningen en waar zitten de risico’s? En wat gaat er veranderen in de nieuwe Omgevingswet? Op deze vragen kregen de andere cursisten en ik uitgebreid antwoord. De nieuwe inzichten en kennis die ik tijdens deze inspirerende dag heb opgedaan, deel ik op kantoor met mijn collega-omgevingsmanagers. Zo zijn we allemaal weer helemaal up-to-date.”

En hier blijft het niet bij. Want begin oktober volgt Viola Vink de training Omgevingsmanagement Verkeersmanagement & Ecologie. Haar verhaal deelt zij na de training.
 
Nieuwsgierig geworden naar wat onze omgevingsmanagers voor jouw project kunnen betekenen?

21 september 2020