Henry, Jeroen en Robbert kijken terug op hun eerste weken bij ConQuest
Een maand later

Het is alweer een aantal weken geleden dat deze drie mannen aan hun ‘Quest’ zijn begonnen. Hoog tijd om vandaag even bij te praten met onze grafisch vormgever Henry Verhorst en tekstschrijvers Jeroen van Dijk en Robbert Almekinders. Want hoe gaat het nu mannen, nu jullie een paar weken hebben meegedraaid met ConQuest?

Jeroen (op de foto in het midden): “Ik ben er nog, dus het gaat zeker goed, haha! De afgelopen weken heb ik van vrijwel alle zaken waar ConQuest zich mee bezighoudt iets meegekregen. Ik wist toen ik solliciteerde wel dat de werkzaamheden bij ConQuest vrij divers zijn, maar ik zie nu pas goed in hoe leuk dat is. Het is zeker geen saaie kantoorbaan; ik reis ook het land door om onze klanten te ontmoeten – elke keer weer verschillende, leuke mensen met veel kennis van zaken.”

Robbert (rechts op de foto): “Het werk is inderdaad heel divers. Op maandagochtend heb je een lijstje in je hoofd met wat je die week wil gaan doen. In een blink is het vrijdagmiddag en blijkt dat je planning totaal anders is verlopen. Dat onvoorspelbare vind ik juist zo leuk, dat je niet elke dag hetzelfde doet. Het werk is namelijk niet alleen tekstschrijven. De ene dag zit je bij een klant in Den Haag. De andere dag ben je in gesprek met stakeholders.”

Henry (links op de foto): “Ik heb mij inderdaad ook nog niet verveeld! Ik heb meegedraaid met de tenderteams om samen visueel aantrekkelijke plannen vorm te geven. Het meest uitdagende daarin is het opzoeken van de creatieve grenzen en mogelijkheden binnen de restricties van de tenderplannen. Tot nu toe komt ons werk altijd heel verrassend uit de verf.”

Robbert: “Dat zie je ook terug in het tekstschrijven. Je zou misschien verwachten dat ConQuest na honderden tenders dezelfde soort plannen produceert. Maar elk project is weer anders en afhankelijk van de omgeving en de eisen van de opdrachtgever. Telkens kun je je creativiteit loslaten; had ik van tevoren eerlijk gezegd niet verwacht.”

Jeroen vult aan: “Klopt! Het is een leuke uitdaging om alle verzamelde informatie te verwerken tot een goed lopende tekst. Gelukkig kan ik altijd rekenen op de steun van mijn collega’s. Ik ga ook elke dag met veel plezier een nieuwe werkdag tegemoet!”

Henry tenslotte: “Het team waarmee we werken bij ConQuest is inderdaad heel fijn. Iedereen heeft respect voor elkaar en staat klaar om je te helpen. Was het hele leven maar zo!”

3 december 2019