Het laatste nieuws uit de wandelgangen.

Ons nieuws lees je hier het eerst!

Welkom op de officiële ConQuest-nieuwspagina. Het laatste nieuws uit de wereld van communicatie en aanbestedingen, tips, tricks en de leukste 'how to's' delen we graag met je.

Heb je opmerkingen op een nieuwsartikel of heb je zelf een leuk nieuwtje?
Laat het ons weten! 

IMG 20230601 WA0055

ConQuest wordt TEYLER

2 juni 2023

Vandaag 1 juni passeerden de laatste aandelen van ConQuest en maken we officieel onderdeel uit van TEYLER in Haarlem. Achter de schermen werkten we gezamenlijk al twee jaar naar dit moment toe.

ATTENTIE! Een wervingscampagne voor Brandweer ZHZ kopie

12 juli 2021

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vroeg ons om mee te denken over het werven van meer brandweervrijwilligers. Wij konden meedoen aan een pitch voor een regionale campagne die specifiek gericht was op deze doelgroep.

Corina Breevaart Ondernemer van de Maand januari volgens Hoeksche Waard Exclusief

Ondernemer van de Maand januari!

26 januari 2021

We vierden ons 25-jarig jubileum vorig jaar anders dan gepland en gehoopt. En precies dat 'stille jubileum' is nu de aanleiding voor Hoeksche Waard Exclusief om ons uit te roepen tot Ondernemer van de maand januari.

Bereikbaarheid tijdens de lockdown tot half januari 2021

Bereikbaarheid tijdens lockdown

15 december 2020

Na de aankondiging van de nieuwe, strengere coronamaatregelen, hebben wij besloten de deuren van ons kantoor te sluiten. We gaan allemaal thuiswerken. Daardoor zijn we tot 19 januari 2021 telefonisch minder goed bereikbaar.

ConQuest 25 jaar

1 december 2020

Corina vertelt: "Stiekem mijmerde ik begin dit jaar over een grand finale op 1 december. Het hele jaar zouden wij, ConQuestadoren, in feeststemming opmarcheren naar ‘de officiële jubileumdag’. Dat moment moest groots en uitbundig zijn..."

Omgevingsmanagement en kabels en leidingen

Moderne contracten en kabels en leidingen: noodzakelijke kennis voor een omgevingsmanager

13 oktober 2020

Moderne contracten en kabels & leidingen zijn onderwerpen die voor ons vaak een beetje een  ‘ver-van-je-bed-show’ zijn. Tot je er als omgevingsmanager mee te maken krijgt. Dan is het noodzakelijk om hier wat meer vanaf te weten. Daarom volgde Viola een trainingsdag bij Antea Group.

Omgevingsmanagement en verkeersmanagement

Omgevingsmanagement in de wereld van verkeersmanagement en ecologie

5 oktober 2020

Twee onderwerpen waar we in tenders veel over schrijven, maar hoe zit dat nu in het vak van omgevingsmanagement? Waar krijg je mee te maken? Maar zeker ook, waar ben je als omgevingsmanager verantwoordelijk voor?

whiteboard tijdens training Omgevingsmanagement

Omgevingsmanagers up-to-date

21 september 2020

Om je op strategisch, tactisch en operationeel niveau goed te ondersteunen met omgevingsmanagement, hebben we al de nodige praktijkervaring opgedaan. Om nog meer kennis op te doen, volgde Linda vorige week de training Omgevingsmanagement Procedures & vergunningen.

mockup van een faseringstekening op een laptop

Data vertalen naar mooi vormgegeven visuals

1 september 2020

Zet jouw gedachten op papier, maak een schets en vertel ons jouw idee. Zeker weten dat wij er een mooi plaatje, of professioneler gezegd: visual, van kunnen maken. Wij laten het jou zien… zodat jouw klant of opdrachtgever het verhaal onthoudt.

Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf met certificaat training EMVI-plan schrijven

Training EMVI-plan schrijven Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf 

26 juni 2020

Wij verzorgen trainingen op maat. Vijf teamleden van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf uit Barendrecht waren de eerste groep cursisten voor de training EMVI-plan schrijven na de ‘coronapauze’. 

bezoek van ConQuest aan Windpark Spui in aanbouw

Blog: Internationale Dag van de Wind

15 juni 2020

Wind is onuitputtelijk en kun je prima gebruiken om elektriciteit op te wekken. Het aantal windturbines in Nederland groeit. En daarmee ook het aantal tenders op het gebied van windenergie.

Top 25 arbeidsvitaminen van ConQuest

Arbeidsvitaminen à la ConQuest

25 mei 2020

De muzieksmaken van de ConQuestadoren lopen nogal uiteen, maar één ding staat vast: we houden van muziek. Daarom hebben we een top 25 samengesteld van muziek waar we positieve energie van krijgen. 

dronebeeld van natuurgebied (foto: Leo Wieling via Unsplash)

Blog: Europese Natura2000-dag

21 mei 2020

De biodiversiteit staat in Europa al jaren onder druk. Daarom is duurzame bescherming van flora en fauna hard nodig. Planten en dieren trekken zich weinig aan van landsgrenzen en het is daarom belangrijk om natuurbescherming in Europees verband aan te pakken.

Blog: Veiligheid en gezondheid op het werk

28 april 2020

Op de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk focussen wij ons op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. De slogan van dit jaar is: ˜Stop de pandemie: veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden”.

25 bijzondere, leuke en inspirerende ontwikkelingen tijdens de coronacrisis

25 april 2020

Wij, als creatieve mensen, worden hier in ieder geval heel erg blij van. Daarom hebben we de 25 meest opvallende, leuke én verrassende acties en ontwikkelingen voor u op een rij gezet.

plaquette bij Sluis Panheel

Blog: Werelderfgoeddag

18 april 2020

Monumenten zijn onlosmakelijk verbonden met onze geschiedenis. Daarom is het belangrijk dat we monumenten tijdens bouwwerkzaamheden toegankelijk houden en niet beschadigen.

uitsnede uit krantenartikel AD over Bestemming Hoeksche Waard

Samenwerken met en voor de Hoeksche Waard

14 april 2020

Met Bestemming Hoeksche Waard zijn wij samen met Schot Marketing & Communicatie en Trend Marketing & Communicatie een bijzondere samenwerking gestart.

Geef je correcties op een eenvoudige manier aan in een PDF

How to: Eenvoudig en voor iedereen leesbaar: opmerkingen toevoegen aan een PDF

30 maart 2020

Wat wij op de studio de mooiste functie van Acrobat? De functie waarmee je opmerkingen kunt aangeven in de pdf. Wij leggen uit waarom.

waterhuishouding in de regio Waalwijk met op de achtergrond een windmolen

Blog: Alles over Wereldwaterdag en Nederlands watermanagement

20 maart 2020

Schoon rivierwater is belangrijk, omdat hieruit drinkwater wordt gewonnen. Ook in Nederland. Gelukkig hebben we in ons land schoon kraanwater, maar dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen.

25 tendertips

Blog: 25 tips voor een winnend plan van aanpak!

17 maart 2020

Het schrijven van een plan van aanpak voor een aanbesteding is lastig. Helemaal als je het niet vaak doet. Wij geven je 25 onmisbare tips om van ieder plan van aanpak een succes te maken.

In verband met de aangescherpte maatregelen tegen coronavirus COVID-19 bezoeken wij geen klanten en vergaderen we telefonisch

Onze maatregelen in verband met coronavirus COVID-19

16 maart 2020 UPDATE

In verband met de aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, houden wij ons tot 28 april 2020 aan een aantal maatregelen.

Create, handgeschreven op muur (beeld: tanialee gonzalez @Unsplash)

Blog: "Goed design is niet mooi of lelijk. Het werkt, of het werkt niet."

10 maart 2020

Goed design is meer dan alleen een mooi plaatje. Het geeft je merk of bedrijf een identiteit en persoonlijkheid, waarmee je communiceert met je klanten. Maar hoe maak je dan het verschil in een creatief concept? En waarom zou je daar überhaupt een creatief bureau voor inhuren?

Wie jarig is, trakteert!

Wie jarig is, trakteert!

25 februari 2020

Sinds 1995 werken wij aan uiteenlopende communicatieopdrachten én ondersteunen wij aannemers door winnende plannen van aanpak voor hen te schrijven. De kennis die wij hierover tijdens de afgelopen jaren hebben opgedaan, willen wij tijdens ons jubileumjaar graag delen.

Van v(r)aag naar visie: nu nog ingepakt

1995-2020: 25 jaar ConQuest

25 januari 2020

Houd elke 25e van de maand onze kanalen in de gaten. We vieren onze 25-jarige bestaan uitbundig en pakken regelmatig het podium. Maak binnenkort kennis met onze nieuwe look & feel. Nog even geduld voor de onthulling!

Henry, Jeroen en Robbert kijken terug op hun eerste weken bij ConQuest

Een maand later

3 december 2019

Het is alweer een aantal weken geleden dat deze drie mannen aan hun ‘Quest’ zijn begonnen. Hoog tijd om vandaag even bij te praten met onze nieuwe grafisch vormgever  en tekstschrijvers.

Ga je mee op buurtsafari? (beeld: Sutirta Budiman via Unsplash)

Ga je mee op buurtsafari?

20 november 2019

Of: hoe breng je bestaande bewoners en woningzoekenden samen voor een nieuw te bouwen woningproject?

Train de trainer: Corina Breevaart traint twee cursisten

Ook trainers trainen

11 november 2019

De afgelopen maanden volgde Corina de opleiding train-de-trainer (de officiële Proeve van Bekwaamheid legde ze een week of twee geleden af met goed gevolg).

Nieuwe oogst bij ConQuest: maak kennis met de nieuwe ConQuestadoren (beeld: Veronika Koroleva @Unsplash)

Nieuwe oogst ConQuestadoren

15 oktober 2019

Met ons bestaande team konden we veel werk verzetten. Maar met een groeiend aanbod aan diensten zoals projectcommunicatie en omgevingsmanagement, kwamen we handen te kort.