De entree van ConQuest communication. creation.
ConQuest communication.cretaion.
Wij helpen je naar jouw doel!
Bel ons! 0186 - 656 222

Zweedse historie in nieuw dorpshuis

AD, Editite Hoeksche Waard | maandag 15 juni 2015

STRIJEN | Hoewel het dorpshuis in Strijen een complete metamorphose heeft ondergaan, met zowel restauratie als nieuwbouw, houdt de gemeente de geschiedenis in ere. Het dorpshuis kreeg als nieuwe naam Streona een vroegere rivier in het gebied, en een metersgrote gedenkwand, die de historische band met Zweden verbeeldt. 

“Het was een dorpshuis met een bad erbij, na de watersnoodramp in 1953 geschonken door de Zweedse overheid aan de gemeente Strijen,” vertelt Martijn Schipper van de gemeente Strijen. “Om dat een smoel te geven, hebben we bedacht om er iets moois mee te doen.” Het Strijense communicatiebureau ConQuest ging ermee aan de slag en begon donderdag met het aanbrengen van de gedenkwand, die  in het centrum van het nieuwe gedeelte komt.

“Hij is zo'n dertig vierkante meter groot met daarop in kleur de skyline van Strijen en op de achtergrond teksten en gebouwen uit Zweden. Het ziet er mooi uit.” In aanwezigheid van de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård volgt de officiële onthulling die uitsluitend bedoeld is voor genodigden. Daarna is de officiële opening van dorpshuis Streona openbaar.

Terug naar Media.